Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen van onze klanten. Grote kans dat uw vraag er ook bij zit. Neem anders gerust contact met ons op.

Wat is een e-visum?

Een e-visum is een, via internet verkregen, officiële toestemming om een land te betreden en om in dat land te verblijven.  Het e-visum vervangt het ‘stempel- of stickervisum’.

Vanaf welke datum is een e-visum voor Turkije verplicht?

Vanaf 10 april 2014 is een e-visum voor Turkije verplicht. Het is nog mogelijk om een e-visum te kopen bij de grens. Houd u echter rekening met lange wachtrijen, aangezien er maar een beperkt aantal loketten open zijn.

Hoe lang is een e-visum voor Turkije geldig?

Een e-visum is 180 dagen geldig. Met het visum kunt u maximaal 90 dagen in Turkije verblijven.

Hoe lang voor vertrek kan ik een e-visum aanvragen?

Het e-visum kan tot 24 uur voor vertrek worden aangevraagd.

Wat kost een e-visum?

Het e-visum kost bij www.visumdienstturkije.nl slechts € 37,50 per stuk.

Hoe lang duurt het voordat ik het e-visum ontvang nadat ik de aanvraag heb afgerond?

Na het versturen van de aanvraag ontvangt u uw e-visum binnen 24 uur. Visumdienst Turkije garandeert dit. Wij bieden u ‘niet op tijd, geld terug garantie’.

Moet ik het e-visum uitprinten en meenemen op reis?

Ja, u moet het visum meenemen en tonen bij aankomst in Turkije.

Is het e-visum voor meerdere bezoeken aan Turkije geldig?

U kunt het visum voor meer bezoeken aan Turkije gebruiken, mits deze binnen een tijdsbestek van 180 dagen plaatsvinden en de totale verblijfsduur niet meer is dan 90 dagen.

Als ik met meer gezinsleden reis, moet ik dan voor iedereen apart een e-visum aanvragen?

Ja. U dient per persoon een visum te kopen. Op onze site kunt u meerdere visums tegelijk bestellen en in één keer betalen. Dit is overzichtelijk en gemakkelijk.

Mag ik een e-visum aanvragen voor mijn familieleden?

Ja, dit mag. U dient alle gegevens in te vullen die op het paspoort of ID staan van uw familieleden.

Mijn kinderen staan in mijn paspoort bijgeschreven. Moet ik voor hen ook een apart visum aanvragen?

Ja, uw kinderen moeten over een eigen visum voor Turkije beschikken.

Waarom wordt er in het aanvraagformulier gevraagd naar de voornaam van vader en moeder?
De namen van de ouders hoeft u alleen in te vullen als de reiziger minderjarig is (jonger dan 18 jaar). Deze gegevens zijn verplicht gesteld door de Turkse overheid en worden vermeld op het E-visum voor Turkije.
Vanaf welke leeftijd is een visum voor Turkije verplicht?

De Turkse overheid stelt het visum voor iedereen verplicht, ongeacht de leeftijd. Dus ook voor baby’s.

In heb een typefout gemaakt in het aanvraagformulier. Wat nu?

U bent zelf verantwoordelijk voor het invullen van de correcte gegevens. Wij kunnen helaas de aanvraag niet ongedaan maken. Toch adviseren we u om ons per direct te mailen, mochten we uw aanvraag nog niet in behandeling hebben genomen, dan kunnen we de fout wellicht voor u corrigeren.

Is Visumdienst Turkije de officiële Turkse website?

Nee. Wij zijn een intermediair. Wij faciliteren uw aanvraag en zorgen ervoor dat u vertrouwd met iDEAL of Mister Cash kunt betalen. De officiële site is www.evisa.gov.tr. Voor deze (o.a. Engelstalige) site dient u voor elk documenttype een losse aanvraag in te vullen en kan uitsluitend met creditcard worden betaald.

Kan ik mijn aanvraag annuleren?

Nee, u kunt uw aanvraag niet annuleren. Wij geven geen geld terug.

Kan ik de aankomstdatum van mijn e-visum veranderen?

Nee, dit kan niet. Het visum is (vanaf de ingevoerde datum) 180 dagen geldig. Na 180 dagen dient u een nieuw visum aan te vragen.

Moet ik in het bezit zijn van een visum als ik op een cruiseschip Turkije betreed?

Wanneer u op de boot blijft heeft u geen visum nodig. Als u met de boot bij Turkse haven aanlegt hoeft u geen visum te hebben. De havenstad geeft u dan namelijk toegang. Wanneer er buiten de stad aan wordt gelegd heeft u wel een visum nodig.

Is de aanvraag van een visum bij Visumdienst Turkije veilig? Wat doet Visumdienst Turkije met mijn persoonlijke gegevens?

Visumdienst Turkije maakt gebruik van een beveiligde verbinding (https). Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor de aanvraag van een e-visum bij de Turkse overheid. De gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt of doorverkocht aan derden.

Ik heb een Surinaams paspoort, kan ik via Visumdienst Turkije een visum aanvragen?

Helaas kunnen we het visum niet voor u aanvragen. Houdt u er rekening mee dat het visum twee keer zoveel kost als normaal. Dit betreft regelgeving van de Turkse overheid.

BESTEL DIRECT

Kies voor gemak en bestel uw visum online voor slechts €37,50 per stuk. Uw visum is binnen 24 uur geleverd, 7 dagen per week!

VISUM AANVRAGEN