Prijsverhoging e-visums door de Turkse overheid

Wie vanaf 17 oktober 2019 een reis naar Turkije boekt, moet rekening houden met een prijsverhoging van de e-visums. De Turkse overheid heeft de prijzen behoorlijk verhoogd.

Nieuwe paspoortregels Turkije

Turkije past de regels voor reisdocumenten aan. Voor 2016 geldt:

– Het paspoort moet minimaal 150 dagen geldig zijn op de dag van de aankomst in Turkije

– De ID-kaart moet geldig zijn voor de periode dat je in Turkije verblijft.

De meest gemaakte fouten bij het aanvragen van een e-visum Turkije !

1.   Bij het invoeren van een documentnummer/ paspoortnummer typen veel mensen de letter o in i.p.v. het cijfer 0. Visumdienst Turkije wil u erop attenderen dat in Nederlandse paspoorten of identiteitskaarten de letter o niet wordt gebruikt.

2.   Sommige mensen schrijven alleen hun roepnaam op in plaats van alle voornamen. Schrijf alle voornamen op zoals ze in de paspoort zijn geregistreerd !

3.   Typfouten

Vraag uw e-visum Turkije op tijd aan !!

U kunt uw e-visum Turkije drie maanden voor uw vertrek naar Turkije regelen. We moeten onze klanten regelmatig attenderen op onjuistheden, waardoor het visum aanvragen soms meer tijd in beslag neemt dan verwacht. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het opnieuw aanvragen van een paspoort, omdat deze niet acht maanden geldig is. Wij willen u dan ook verzoeken en attenderen dat het in uw eigen belang is om uw visumaanvraag op tijd te doen !!

Visumdienst Turkije verzorgt ook e-visums voor groepsreizen!

Gaat u op excursie naar Turkije en is uw groep groter dan 12 personen? Of gaat u met uw voetbalteam naar een trainingskamp? Visumdienst Turkije heeft veel ervaring met het aanvragen van e-visums voor groepsreizen. Stuur een e-mail naar info@visumdienstturkije.nl en wij nemen direct contact met u op, zodat wij uw e-visum Turkije verzorgen.

U kunt uw e-visum Turkije meerdere keren gebruiken !!

Reizigers die op Turkije vakantie gaan moeten hun aangevraagde e-visum goed bewaren, want u kunt deze meerdere keren gebruiken. Deze visum is gedurende 180 dagen geldig. Wel moet u rekening houden dat u met deze visum maximaal 90 dagen in Turkije kunt verblijven. Daarnaast kunt u deze niet overhandigen aan een derde persoon, omdat deze op naam geregistreerd is.

Veel visumdiensten vertellen dit niet ! Vraag daarom uw e-visum aan bij www.visumdienstturkije.nl , want wij verstrekken naast visums ook de juiste informatie !!

Turks e-visum tot nu toe een enorm succes !

Het Turkse visum dat sinds vorig jaar online aangevraagd kan worden blijkt een enorm succes. In 2014 werden er meer dan 6,1 miljoen e-visums aangevraagd via het internet.  Tijdens de zomermaanden ligt het gemiddelde op 40.000 visumaanvragen per dag en tijdens de wintermaanden op 12.500 aanvragen per dag.

De voornamen van de ouders van een kind dat jonger dan 18 jaar is

De voornamen van de ouders van een kind worden wel ingevoerd, maar is niet terug te zien op uw e-visum. Echter, de douanemedewerkers van de Turkse overheid kunnen dit aan de hand van de code achterhalen. Deze gegevens zijn een noodzaak en worden dus ook verwerkt !